aktualizováno: 03.04.2024 16:24:05 

Sdružení pro Krompach z.s.

Cyrilometodějské slavnosti 2011
Cyrilometodějské slavnosti 2011......

4. cyrilometodějské slavnosti v Krompachu 2011

 

Letos se snažili všichni, aby se skoro již tradiční slavnosti povedly. SpK, obecní zastupitelstvo, „krompašáci“ i „lufťáci“. A povedly se, i když s menšími nedostatky. Někdy to byla všudypřítomná skleróza, někdy malé zkušenosti se „zábavním průmyslem“.

Snažili jsme se, aby se změnilo složení stánků směrem od spotřebního zboží k stánkům s uměleckými řemesly a okrasnými předměty. Ne úplně se vše povedlo, stánků s tímto artiklem bylo objednáno hodně, ale základní artikl, tj. pěkné počasí, se objednat nepovedlo, takže někteří stánkaři bez omluvy vůbec nepřijeli. Ale přesto jsme se všichni zase setkali, pobavili se, ochutnali dobroty našich ochotných kuchařek a dokázali jsme si, že Krompach žije, je to „naše“ vesnice a podle slov jedné písně „jaké si to uděláme, takové to máme“. Takže ještě jednou, všem, kdo pomohli nápady, vystoupeními, prací a také vlastními finančními investicemi velký dík.

 A koho by zajímal skutečný rozpočet letošních slavností, tak tady je:

 Výdaje: 16 570,- (divadlo, mažoretky, šermíři, hudby, pohoštění účinkující, odměny dětské     soutěže,…). Není vůbec zakalkulována úhrada za ubytování hudeb  a náklady členů SpK na benzín, telefony, poštovné,…

Příjmy: 7 213,- (stánek „koláče, káva, čaj“ a stánek „Krompach sobě“, dobrovolný dar 500,-)

 

Příjmy byly použity na úhradu výdajů a rozdíl ve výši  9 357,- uhradilo SpK ze svého rozpočtu.

 

Finanční majetek SpK se tímto snížil 1 836,- Kč včetně povinné částky 1000,- na účtu u banky, který SpK musí mít kvůli veřejné činnosti a žádostem o granty.

 

SpK zažádalo o grant na letošní slavnosti v programu G-11 Program podpory kultury v Libereckém kraji v Grantovém fondu Libereckého kraje 2011. Vyhodnocení žádostí bude provedeno na konci srpna a výsledky budou oznámeny v průběhu září 2011. Tak uvidíme, jestli se na nás usměje štěstí a nějaké peníze dostaneme. Pak bychom mohli uhradit i služby, které jsou nám zatím poskytovány již několik let formou darů a laskavostí podnikatelů.

 

Takže hurá s načerpanými zkušenostmi do dalšího, již pátého ročníku Cyrilometodějských slavnosti v roce 2012 !

 

 

                                                Postřehy včetně finančních pro vás napsala Jindra Kalitová

https://spk-krompach.wbs.cz/foto_cms_2011.pdf                                                    

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz