aktualizováno: 03.04.2024 16:24:05 

Sdružení pro Krompach z.s.

Cyrilometodějské slavnosti 2010
Cyrilometodějské slavnosti 2010...

 

 

Tentokrát skutečně nepršelo
 
Mažoretky byly statečné a opět velice šikovné a snaživé, rytíři bojovali i v tom vedru a kupodivu přišlo i mnoho zájemců, diváků, zvědavců či případných kupců nebo návštěvníků, můžete je nazvat jak se vám líbí. Vždyť vy jste byli mezi nimi, potkali jsme vás.
Ano, přátelé, 3. července 2010, proběhl třetí ročník Cyrilometodějských slavností v Krompachu a byl vcelku úspěšný. Jak trefně v úvodním slově prohlásil pan starosta Holan, stává se už téměř tradicí.
Sjeli se zajímaví stánkaři – prodejci, kde bohužel chyběla výrobna uměleckých předmětů, která se na poslední chvíli omluvila, ale osvědčilo se větší množství občerstvení a tyto stánky také byly v obležení. Tradičně se líbily i klobouky, ponožky a povlečení.
Celou atmosféru ještě vylepšovaly střídavě 2 kapely a vůně pečeného selátka.
Děti soutěžily na hřišti (cenu dostal každý účastník) a odpoledne shlédly i s rodiči v tělocvičně dětského domova pět pohádek v podání pražského divadla v Dlouhé. Tentokrát nemusely ani platit vstupné, protože lidé si začali akce všímat a přibylo sponzorů, kteří ze své kapsy přispěli peněžními dary na úhradu nákladů spojených s přípravami a s honoráři za umělecká vystoupení. Je třeba zdůraznit, že bylo osloveno několik úřadů či organizací, ale pochopení projevil pouze pan krajský hejtman, dále přispěl samozřejmě Obecní úřad v Krompachu a o zbytek se podělilo vícero jednotlivců.
Součástí pomoci byly i cukrářské výrobky krompašských i pražských hospodyněk, které spolu s naší kávou nebo čajem tvořily část tržby u stánku “ Krompach sobě“, kde již tradičně jedni bazar doplňují, druzí vyprazdňují a sami si určují ceny.
Takže tropické počasí návštěvníky nevyhnalo tak brzy jako loňský déšť a největší pihou na kráse tedy zůstala uzavřená restaurace U zámku, kde se neprodávalo přes den a nebyla ani večerní tancovačka. Škoda.
Ale jinak se všichni můžeme těšit na 4. pokračování v červnu 2011!
 
Zdraví vás Josef Vincík

 

A několik fotografií ze slavností...